Nekategorisano

pusti oči / uši da vide / čuju još ovaj put (sarajevo)

evo me u saraj'vu nakon dugo vremena pa ko’ pravi dijasporac da se osvrnem na svoje vrijeme tu.

da je ovo nekadašnji ted, srao bih i žalio se o mnogo čemu ali sad sam stara i pametna džukela pa evo malo ljepšeg vaza.

o lijepom gradu

brate što je šeher plah. đe god se okreneš ljepota, lijepe zgrade, lijepi kafići, lijepa auta ma milina. a o planinama oko da i ne pričam.

o lijepim ženama

a sad ko’ pravo muško krme da kažem što su žene što hodaju šeherom plahe. lijepo se našminkaju i obuku, lijepo mirišu, lijepe im cipele, lijepe mahrame pa to je melem za oči.

o lijepom ćejfu

niđe na svijetu se ne ćejfi i uživa ko’ u sarajevu. jadna majko. kako svi slatko piju kafu i puše cigare, kako svi uživaju dobro i upijaju ono malo sunca što probije iz magle. svaka čast, šta drugo reći.

idući put kad dođem pa da neki meet up bude majku mu.

5 comments on “pusti oči / uši da vide / čuju još ovaj put (sarajevo)

  1. Ja ovo čitam sarkastično. Ništa ti ne virujen

  2. hehehe, zanimljiv post, ko skonto skonto 😀 Ja nekako uvijek kontam da ti je dzaba da odes ziviti u Paris ili Nev York (valjda su to gradovi neki prvi nivo kvalitete na svijetu u svakom pogledu) ako ti nije sa tobom dobro da ti ne moze biti dobro nigdje. Mnogo gradova na svijetu je kad dofati neki nivo uredjenosti prakticno jednak za zivot u svakom od tih gradova. Ja mislim da je Sarajevo i lijep grad i moze se ovdje lijepo zivjeti, ali se slazem da ima dosta stvari za popraviti i urediti. A u koju si ti zemlju otišo ? Kako je tamo ?

Komentariši