Nekategorisano

Anamoni

12. novembar 2014.

Očistio je zube najnovijim misvakom i počešljao bradu malim češljem. Izgledao je jebeno dobro, mislio je dok je gladio sijedu bradu desnom šakom.

Izgledam prokleto dobro“, šaptao je. “Najbolji si.

A najbolji je i bio. Alija Imširović, efendija koji je istjerivao šejtane na jedan drugačiji način. Elem, Alija je pravio magične cekere u koje bi ubacivao najprije šejtane, a onda i kamenčiće. Neki su mislili da je lud i da se šprda sa vjerom ali mnogo ljudi mu je dolazilo u nadi da će im pomoći.

Alija jebeni Imširović“, sablasno je šaptao dok se gledao u ogledalo. “Istjerivač šejtana iz insana.”

Zvono mu je prekinulo misli.

Selam alejk, efendija“, veselo ga je pozdravila žena na vratima. “Mi imamo zakazano danas, oko ovih šejtana, jesmo li poranili?
Niste, naravno, bujrum.”

Žena je dovela sina sa sobom. Sitni dječak je imao dugu kosu koja mu je padala preko lica i krila ogromne podočnjake i modre usne. Nije bio kao djeca sa filmova u koju uđe đavo – epileptični napadi, vulgarne riječi i te stvari – samo je bio odsutan i blijed.

Hoćeš efendiji dati pusu prije nego počnemo hehe“, Alija se pokušavao šaliti. Ali dječak nije progovarao. “Dobro onda“, efendija je ustao i uzeo jedan magični, nevidljivi ceker. Stavio ga je pored dječaka. Zatim je uzeo Svetu knjigu, otvorio je i počeo čitati iz nje. Dok je čitao, siroti dječak se počeo tresti.

Efendija je majci očima naredio da ne radi ništa. Dječak je počeo povraćati. Strašno glasan i nasilan izlaz bljuvotine iz želuca. Cijela stvar je trajala nekih dvadeset minuta. Nakon toga je dječak zaspao i majka ga je odvela kući.

Jebeno najbolji“, šaptao je Alija dok je zatvarao vrata.

Niko nije znao šta efendija radi sa uhvaćenim šejtanima. Svi su pretpostavljali da kamenje ubije nečiste duhove. Ali ne ubije. Efendija se, sa cekerom u ruci, spustio u podrum. Otvorio je kesu.

Izlazi napolje“, naredio je.

Mala i nezgrapna sjenka je uplašeno istrčala vani i sjela pored drugog šejtana. O da. Efendija je bio skupljač šejtana! Dok je gledao svoju malu armiju, efendija je milovao međunožje. Uplašeni, šejtani su skučeno sjedili na betonskom podu i gledali ispred sebe.

“Dobro, vrijeme je za igru. Ti, ti i ti, idete sa mnom“, prstom je pokazao na tri šejtana. Odveo ih je u dnevni boravak. Bio je sam kući. Obukao je pink haljinu i stavio bijelu kapu za lutke na glavu. Zatim je sklopio mali stol i donio male stolice te naredio šejtanima da sjedu tu. Onda je napravio četiri šoljice čaja.

Pijte, mater vam jebem“, viknuo je. Preplašeni šejtani, nezgrapne sjenke zalutale između dva svijeta, su hitro pile čaj od kamilice. I to se dešavalo svaki dan.Svaki dan je efendija birao tri šejtana koje je zvao na čajanku. Ponekad, nezadovoljan njihovim ponašanjem, efendija bi ih prebijao i tako prebijene bacao u ograđeni dio podruma gdje bi bili zatvoreni sami nekoliko dana.

I niko nije znao šta krije Alija jebeni Imširović, najbolji istjerivač šejtana.

4 comments on “Anamoni

  1. Sakupljač šejtana bolje rečeno.

  2. SenoritaBandida

    Auuuuuu, koji jebenjaš.

  3. TedStankovich

    Jebenjaš je baš gotivna riječ.

  4. SenoritaBandida

    De šta ti je, jedna od boljih riječi 😃

Komentariši